cine suntem

Eat IT – casual gourmet kitchen, atelierul de bun gust din inima frumosului oras Oradea.

Conceptul casual gourmet kitchen inseamna ca ne propunem sa gatim impecabil, sa facem lucrurile altfel dar nu complicat, folosind diverse tehnici de gatire si un plating aproape de culorile din natura. Meniul este rezultatul multor ani de experienta in domeniul homemade pasta & grill - paste proaspete produse in food truck-ul Eat IT si carne de vita maturata si gatita pe carbuni    la restaurantul Steak HUB.

 

 

 

Pastele casei sunt framantate zilnic avand ca ingredient reteta clasica italiana : faina din grau dur, oua, apa si sare. Am ales sa gatim atat preparate clasice cat si retete ‘altfel’ in care oaspetii nostri vor gasi texturi si gusturi complementare, reteta de success pentru orice preparat. Textura perfecta a pastelor proaspete, produse zilnic in restaurant si combinatiile cu sosuri simple sau complexe ne incanta oaspetii iubitori de esenta bucatariei italiene. Probabil ca la Eat IT poti gusta pastele pe care ti le-ar gati o ‘nonna’ din Italia.

 

 

 

 

 

Carnea maturata de vita alcatuieste o buna parte din meniul nostru. Suntem loiali calitatii indiferent de provenineta carnii iar bucuria experientiei culinare este data de faptul ca folosim cat mai multe tipuri de carne de vita pe care le preparam prin diverse tehnici de gatire. Super sandwich-ul Juicy brisket contine piept de vita (brisket) gatit 12 ore la sous vide, sandwich-ul cheese steak este un clasic delicios in care folosim skirt steak (fusta), burgerul suculent din vita Angus este gatit mediu , tartarul din file America de sud surprinde prin cremozitatea lui iar tagliata din baveta (flank steak) gatita pe carbuni este de-a dreptul spectaculoasa. Bineinteles carnea de vita premium (file, vrabioara , antricot) o vei putea savura perfect gatita pe carbuni. Totul este gatit mediu pentru o experienta           culinara maxima specifica carnii de vita. 

 

 

 

 

Pasionatii de deserturi vor gasi in meniul Eat IT cel mai cremos si surprinzator Tiramisu. Romul invechit, cafeaua Nespresso Professional si portocala confiata in casa se asigura de acest lucru. Iar tartele Larue, provenite din cofetaria franceza sunt combinatii aproape farmaceutice de gusturi si texturi asa cum poate n-ai incercat vreodata intr-un restaurant din Oradea.